STUDENSKI ZBORovi

o studentskom zboru
Što je studenstki zbor?

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu krovno je predstavničko tijelo studenata čiji su članovi studenti Sveučilišta u Zagrebu koje su studenti izabrali na izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu. On je nepolitička, nestranačka, neprofitna i nevladina organizacija te je u svom djelovanju potpuno samostalan. Vaši studentski predstavnici vaši su kolege i kolegice sa svih sastavnica Sveučilišta i sa svih razina studija, odnosno preddiplomskih, diplomskih, integriranih i poslijediplomskih studija.

Kako izgleda studenstki zbor?

Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu čini Skupština od predstavnika 34 sastavnice Sveučilišta i 17 predstavnika direktno izabranih na izborima za Studenski zbor Sveučilišta u Zagrebu. Studenski zbor vodi Predsjedništvo u kojem se nalazi po jedan predstavnik Skupštine iz umjetničkog, biotehničkog, biomedicinskog, tehničkog, prirodoslovnog, dva predstavnika društveno - humanističkog područja te dva predstavnika skupštine izabranih na izborima. Predsjedništvom predsjeda Predsjednik, čiji mandat traje godinu dana i može se jednom ponoviti. Za predsjednika se može kandidirati bilo koji član Skupštine. Zamjenika predsjednika, također iz redova Skupštine predlaže Predsjednik, a imenuje ga Skupština.

TKO SU VAŠI STUDENTSKI PREDSTAVNICI
placeholder-MALE
Ivan-Pavao Boras

Predsjednik Studentskog zbora

Fakultet strojarstva i brodogradnje

placeholder-MALE
Matea Vasilj

Zamjenica predsjednika Studentskog zbora

Fakultet elektrotehnike i računarstva

placeholder-MALE

Iz biotehničkog područja


placeholder-MALE
Sara Sabo

Iz društveno-humanističkog područja

Fakultet filozofije i religijskih znanosti

placeholder-MALE
Luka Pacek

Iz umjetničkog područja

Akademija likovnih umjetnosti

placeholder-MALE
Tin Rogina

Iz biomedicinskog područja

Farmaceutsko-biokemijski fakultet

placeholder-MALE
Nikola Kordić

Izabran na Sveučilišnoj listi

Fakultet strojarstva i brodogradnje

placeholder-MALE
Josipa Humski

Iz tehničkog područja

Geodetski fakultet


placeholder-MALE
Mario Prišlin

Iz društveno-humanističkog područja

Učiteljski fakultet

placeholder-MALE

Iz prirodoslovnog područja

Prirodoslovno-matematički fakultet

placeholder-MALE
Lovro Pendić

Izabran na Sveučilišnoj listi

Medicinski fakultet

SKUPŠTINA
KAKO SE BIRAJU PREDSTAVNICI U STUDENTSKI ZBOR?

Svake dvije godine rektor Sveučilišta u Zagrebu raspisuje izbore za Studentski zbor, i svake druge akademske godine studenti biraju studente koji su se kandidirali. Osim predstavnika u Studentski zbor svake sastavnice, bira se i 17 predstavnika izravno u Skupštinu Studentskog zbora.

ČIME SE STUDENTSKI ZBOR BAVI?

Studentski zbor bavi se svim aspektima studentskog života: poboljšanjem kvalitete smještaja u studentskim domovima, poboljšanjem kvalitete hrane u studentskim menzama, sportskim aktivnostima studenata, zdravljem studentske populacije i svim drugim pravima koja pripadaju studentima. U suradnji sa Studentskim zborom djeluje i studentski pravobranitelj Sveučilišta, koji se posebno fokusira na obranu studentskih prava.

pLAĆA LI SE RAD U STUDENTSKOM ZBORU?

Rad u Studentskom zboru je volonterski i predstavnici za njega ne dobivaju plaću, međutim, sve je "plaćeno" nezamjenjivim iskustvom kojeg prestavnici steknu - od predivnog osjećaja kad uspijete pomoći svojim kolegama, do širenja vidika upoznavajući se sa svim aspektima studentskog života, pa i onima s kojima u suprotnom ne bi došli u doticaj.

KAKO NAM SE OBRATITI?

Osim naše Facebook stranice, možete nam se obratiti i osobno, u našem uredu u sklopu Studentskog centra u Savskoj 25, koji se nalazi na međukatu između prvog i drugog kata, od ponedjeljka do petka u periodu od 10-12 i 13-16, ali i po dogovoru, tada je samo potrebno najaviti se putem maila ili kontakt forme.

Kontaktirajte nas
Savska 25, 10000 Zagreb
studentski.zbor@gmail.com, studentski.zbor@unizg.hr
+385 1 4593 665