udruge

AEGEE

Udruga AEGEE - Zagreb je jedini lokal AEGEE - Europe-a u Hrvatskoj jedne od najvećih interdisciplinarnih studentskih organizacija u Europi. Težimo stvaranju demokratske, ravnopravne i bezgranične Europe. Studenti svih fakulteta i mladi u dobi od 18 - 30 godina su dobrodošli u udrugu tijekom cijele godine!

AIESEC

AIESEC je najveća svjetska, međunarodna udruga mladih s misijom razvijanja liderstva u mladima kroz ostvarenje različitih volonterskih i stručnih praksi. Osnovana je još 1948. godine kao ideja skupine studenata sa željom da u potpunosti razvijaju potencijale mladih, te djeluje u 124 zemlje svijeta, a u Hrvatskoj postoji već 60 godina i to u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Varaždinu.

BEST

BEST Zagreb je volonterska i neprofitna studentska udruga koja studentima Sveučilišta u Zagrebu pruža mogućnost dodatnog stručnog obrazovanja, kontakta s budućim poslodavcima, rada u međunarodnim timovima, upoznavanje i razumijevanje europskih kultura te razvijanje tolerancije i usavršavanje organizacijskih vještina. 

Danas je BEST Zagreb prisutan na gotovo svim tehničkim i tehnološkim fakultetima Zagrebačkog Sveučilišta te je u Europi stekao status jedne od najuspješnijih i najaktivnijih lokalnih BEST grupa. Trenutno, BEST Zagreb broji preko tristo članova od kojih više od 30 čine aktivni članovi, a ostatak alumniji – nekad studenti i BESTovci, a danas uspješni inženjeri. Stalan kontakt s alumnijima nam omogućava prijenos svih znanja koja stalno nadograđujemo i uspješno koristimo.

CAPELLA JURIS

Capella Juris je mješoviti pjevački zbor Pravnog fakulteta u kojem pjevaju amateri s cijelog Sveučilišta.

CPSA

Udruga studenata farmacije i medicinske biokemije Hrvatske (CPSA) obuhvaća studente farmacije i medicinske biokemije Farmaceutsko-biokemijskog fakulteta u Zagrebu i Medicinskog fakulteta u Splitu. Udruga provodi brojne projekte kao što su natjecanja, kongresi, humanitarne akcije, javnozdravstvene kampanje i studentske razmjene. CPSA je član i surađuje sa Svjetskom (IPSF) i Europskom (EPSA) udrugom studenata farmacije.

cromsic

CroMSIC - Međunarodna udruga studenata medicine Hrvatska je studentska organizacija koja djeluje pri četiri medicinska fakulteta u Hrvatskoj - u Zagrebu, Osijeku, Splitu i Rijeci. Kroz brojne projekte i akcije djelujemo na području javnog zdravstva, spolnog i reproduktivnog zdravlja, ljudskih prava i mira te medicinske edukacije studenata, a također organiziramo i međunarodne razmjene studenata u trajanju od mjesec dana.

debatni klub Ekonomskog fakulteta u zagrebu

Debatni klub Ekonomskog fakulteta u Zagrebu je neprofitna, apolitična i nevladina udruga koja organizira projekte, seminare i konferencije za studente s naglaskom na argumentiranu raspravu i dijalog. Cilj Debatnog kluba EFZG je potaknuti studente na raspravu o aktualnim gospodarskim, socijalnim i političkim temama te kroz svoje događaje ojačati kulturu dijaloga među mladima.

Društvo studenata socijalnog rada

Mala skupina studenata koja čini velike stvari.

EESTEC LC Zagreb

EESTEC LC Zagreb studentska je udruga koja djeluje na FERu. Jedna je od 59 podružnica EESTECa, mreže koja povezuje buduće inženjere širom Europe. Naše članove okupljamo u 5 lokalnih timova (IT, Design, PR, FR, HR, Grant). Svake godine naši članovi imaju priliku okušati se u organizaciji radionica i time unaprijediti svoje vještine i steći vrijedna iskustva i poznanstva. Uz spomenuto, organiziramo brojna putovanja i tu su, naravno, neizostavna EESTEC druženja.

Ekonomska klinika

Ekonomska klinika je neprofitna udruga studenata u Zagrebu. Pruža besplatne usluge besplatnog financijskog savjetovanja za građane i poduzetnike te provodi projekte s ciljem podizanja financijske pismenosti i poduzetničke klime.

emsa Zagreb

Europska Medicinska Studentska Asocijacija (EMSA) Zagreb je hrvatska podružnica europske udruge studenata medicine (EMSA Europe). Preko 20 godina organiziramo projekte kojima je cilj pružiti dodatnu edukaciju kolegama studentima, ali i laicima. Naši projekti su Zagreb Internetional Medical Summit, Teddy Bear Hospital, Emergency Medicine Summer School i Clinical Skills Event.

ESN Zagreb

ESN ZAGREB jedna je od podružnica najveće europske studentske organizacije Erasmus Student Network koja predstavlja ključnu volontersku studentsku organizaciju u međunarodnom visokom obrazovanju u Europi, a u Zagrebu djeluje od 2010

estudent

eStudent je neprofitna udruga nastala 2004. godine inicijativom proaktivnih studenata i asistenata sa željom da Udruga i njeni članovi budu inicijatori promjena, steknu praktično iskustvo i razviju mrežu znanja. Udruga danas okuplja više od 200 aktivnih članova, studenata mnogih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu, Rijeci i Varaždinu koji godišnje organiziraju preko 30 projekata.

Financijski klub
Financijski klub studentska je udruga koja djeluje na području financija te okuplja studenate s ciljem edukacije i profesionalnog napretka.
fsb racing team

FSB Racing Team prvi je hrvatski Formula Student tim osnovan 2003. godine na FSB-u, a danas okuplja studente s raznih fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Članovi tima izrađuju trkaći bolid za međunarodna natjecanja. Tim djeluje u sklopu udruge Hrvatska studentska asocijacija strojarskih fakulteta.

hrvatska akademska zajednica

Hrvatska akademska zajednica je studentska i akademska udruga koja promiče razvoj visokog obrazovanja, njegovanje kulturne baštine te okupljanje ljudi na demokratskim i državotvornim načelima. Svrha udruge je promicanje razvitka i unapređenja visokog obrazovanja i znanosti u Hrvatskoj, zastupanje studentskih interesa, poticanje mobilnosti studenata, poticanje cjeloživotnog učenja, razmjena iskustva te okupljanje akademske zajednice na demokratskim i državotvornim načelima.

HSA

Kroz 5 funkcijskih i mnoštvo projektnih timova svim članovima je misija potaknuti networking, znanje i ideje za bolje sutra. Svojim djelovanjem HSA želi ostvariti uspješniji znanstveni i obrazovni sustav te promicati društveni i kulturni život studenata.

IAAS hrvatska

IAAS Hrvatska međunarodna je studentska udruga sa sjedištem na Agronomskom fakultetu u Zagrebu. Kroz svoje aktivnosti promovira ruralni razvoj, edukaciju mladih stručnjaka i razmjenu znanja s ciljem unaprjeđenja hrvatske poljoprivrede. Podružnica je vodeće studentske organizacije u području agronomije i srodnih znanosti "International Association of Students in Agricultural and Related Sciences". IAAS broji preko 10.000 članova iz više od 50 zemalja.

IAESTE

IAESTE je studentska neprofitna organizacija koja se bavi razmjenom stručnih praksi u inozemstvu koja djeluje u više od 87 država svijeta. Lokalni odbor Zagreb osnovan je 1952. godine sa sjedištem na FSB-u. IAESTE omogućuje studentima rad u inozemstvu te potiče međusobno razumijevanje i zajedništvo među studentima svih nacionalnosti.

Istraživački centar mladih

Istraživački centar mladih je znanstvena, istraživačka i edukacijska neprofitna nevladina udruga čiji je cilj poticanje mladih u bavljenju stručnim radom u fizici, biologiji, kemiji, računalnoj znanosti i inžinjerstvu.

ksp feniks

KSP Feniks okuplja studente psihologije s ciljem promicanja obrazovnih i kulturnih interesa studenata i doprinosa psihologijskoj struci. Istaknuti studentski projekti udruge su: stručni skup "Psihologija u praksi", program tutorstva za brucoše, organizacija interaktivnih predavanja popularne tematike "Psiho-logo-pop", studentska međunarodna razmjena "Bon Voyage", Istraživačka sekcija, humanitarna, HR, sportska i klinička sekcija te različita neformalna druženja studenata.

publikar

PublikaR je studentska udruga specijalizirana za područje odnosa s javnošću i društvenih medija. Udruga djeluje kroz organizaciju raznih studentskih projekata, internu edukaciju članova te umrežavanje s poslodavcima u navedenim područjima. Zalaže se za stjecanje praktičnog iskustva, poticanje autentičnosti i inovativnosti članova te umrežavanje mladih sa sličnim interesima

stepp

Udruga StEPP studentska je udruga koja djeluje pri Medicinskom fakultetu u Zagrebu. StEPP okuplja studente medicine i stomatologije, medicinske tehničare i liječnike koji dijele interes za hitnu medicinu i prvu pomoć te želju i volju za edukacijom kolega i građana.

udruga podravskih studenata

Udruga podravskih studenata okuplja podravske studente na studiju u Zagrebu te sve prijatelje Podravine.

Udruga pravnik

Udruga Pravnik skupina je entuzijastičnih studenata prava koji smatraju da vrijeme provedeno na studiju ne smije biti ispunjeno samo fakultetskim obavezama. Sa svojim radom Udruga Pravnik krenula je još 1967. godine, a tijekom protekljih desetljeća se kroz brojne projekte i inicijative uspjela profilirati kao ozbiljan sudionik akademskog života. Udruga izdaje časopis "Pravnik", najstariji stručni studentski časopis za pravna i društvena pitanja u RH. U pravniku objavljujemo najkvalitetnije studenske radove, nerijetko nagrađene Rektorovom ili Dekanovom nagradom, prikaze stručne literature, analizu pravne prakse te ostale zanimljivosti iz pravne sfere.

usf

Udruženje studenata filozofije studentska je udruga sa sjedištem na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Utemeljeno je s ciljem izdavanja studentskog časopisa "Čemu", organizicijom tribina, okruglih stolova o filozofskim pitanjima kao i stvarenjem dijaloga između studenata i nastavnika.