zdravo Sveučilište

O projektu

Odbor za studentsku zdravstvenu zaštitu Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu pokrentut je s ciljem očuvanja i unaprjeđenja zdravlja studenata kroz edukacije, učenje novih vještina te socijalne i kulturne interakcija. Odbor radi na podizanju kvalitete zdravstvene zaštite studenata, edukacije iz područja zdravstva, promociji zdravih stilova života i prevenciji bolesti, posebice onih učestalijih u studentskom razdoblju. Svoje ciljeve Odbor provodi kroz promotivno - preventivni program Zdravo Sveučilište.

Koji su razlozi za provođenje projekta?

Razlozi za osnivanje Odbora i provođenje Programa su direktna zdravstvena dobrobit studenata, pozitivni učinci na uspješnost u studiranju, a time i gospodarska korist za Republiku Hrvatsku. Nadalje, cilj je i osiguravanje primarne zdravstvene zaštite studenata u nekom od oblika kroz suradnju svih dionika sustava. Zdravlje je u svojoj punini i znanje o zdravlju daje studentima po završetku studija temeljne preduvjete i spremnost na izazove koji ih očekuju u daljnjem životu te doprinosi zajednici u cjelini. Zajedničkom suradnjom studentskih zborova, organizacija, udruga i sekcija želi se postići sustavan i cjelokupan pristup ovoj važnoj i osjetljivoj temi.


Ideja je stvoriti platformu preko koje bi studenti mogli dobiti razne informacije koje su važne za njihovo zdravlje, zdravstvenu zaštitu i opće obrazovanje iz ovog područja. Organiziranjem edukacija, predavanja, radionica, konferencija i raznih drugih događanja na svim sastavnicama Sveučilišta u Zagrebu, studentskim domovima, Studentskom centru i drugim mjestima okupljanja mladih, želimo poboljšati informiranost i vještine po pitanju njihovog zdravlja.

Što su studentski dani zdravlja?

Dolaskom brojnih studenata početkom akademske godine u grad Zagreb kao najveće akademsko središte u Hrvatskoj, organizirali smo prve Studentske dane zdravlja - Zdravlje u centru tijekom listopada 2018. godine. Želja je pružiti mogućnost da na jednom mjestu studenti dobiju razne informacije o zdravlju, steknu određene praktične vještine koje im mogu pomoći te podignu svijest o važnosti brige za zdravlje. U izrazito brzom, burnom i za neke stresnom periodu života kao što je studiranje, često se zaboravi misliti na sebe, pa je važno znati kako si možemo pomoći. Ulaganjem u sebe u mlađim danima pomažemo svom tijelu i duhu za budućnost i izazove koji su postavljeni pred nas.

 

Sve informacije i obavijesti o promotivno - preventivnom programu možete potražiti na Facebook stranici.