Izvješće s 4. sjednice Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu

Na 4. sjednici Skupštine Studentskog zbora Sveučiliša u Zagrebu Ana Zrna predstavila je rezultate svog jednogodišnjeg mandata kao studentske pravobraniteljice Sveučilišta u Zagrebu. Ističemo da se u mandatu susrela s oko 400 slučajeva zaprimljenih kroz različite kanale, najviše u rujnu i listopadu. Ani zahvaljujemo na svom vremenu i trudu koje je uložila za prava studenata te kvalitetnoj i plodnoj suradnji!

Za novog studentskog pravobranitelja izabran je Tin Kolenko s Pravnog fakulteta i donedavni član Skupštine. Kao središnju točku mandata, uz osobno zaprimanje i rješavanje svih studentskih slučajeva, kolega je najavio nastojanje da se aktiviraju i osnaže studentski pravobranitelji na razini fakulteta kako bi se specifičnim problemima bavili oni koji ih najbolje poznaju.

Razgovaralo se o novom tekstu Natječaja za sufinanciranje studentskih projekata Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu koji će uskoro biti objavljen.

Značajan dio studentskih predstavnika u fakultetskim vijećima nema pravo glasa o svim pitanjima. O ovom problemu skupljali su se i još se skupljaju potpune informacije nakon čega će se, u skladu s pravnim tumačenjem, praksa na fakultetima uskladiti.

Komentiralo se i raspravljalo Pitanje senatu s prošle Sjednice vezano za odluku Filozofskog fakulteta o plaćanju ne položenih ECTS bodova koja je retroaktivno primijenjena na akademsku godinu pred završetkom.

 

Potpredsjednica Smoljo podnijela je izvještaj s 5. sjednice Hrvatskog studentskog zbora održane u Mostaru. Uz imenovanje glasnogovornika, rasprave o novom Pravilniku o uvjetima i načinu ostvarivanja prava na pokriće troškova prehrane studenata, iskazivanja podrške Fakultetu hrvatskih studija, načinu na koji se hrvatska učilišta mogu predstavljati u inozemstvu, razgovaralo se o organizaciji, financiranju i koordinaciji European Students’ Union Board Meetinga koji će se u svibnju ove godine održati u Hrvatskoj.

Zadnje objavljeno

Otvoren je Natječaj za sufinanciranje studentskih programa u 2021.g. Novi Studentski pravobranitelj Sveučilišta u Zagrebu Javni poziv za podnošenje kandidatura za izbor Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu Produžen Natječaj za izradu novog vizualnog identiteta Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu NATJEČAJ za izradu logotipa (vizualnog identiteta) Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Za predsjednika Studentskoga zbora izabran Mihovil Mioković s Ekonomskoga fakulteta Konačni rezultati Natječaja za sufinanciranje studentskih programa za 2020. g. Privremeni rezultati Natječaja Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu za sufinanciranje studentskih programa u 2020. Predsjednik SZZG-a dao ostavku Natječaj ponovno produžen! Produljen rok za prijavu na Natječaj SZZG-a! Objavljen Natječaj za financiranje studentskih programa za 2020. Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu! Tin Kolenko novi Studentski pravobranitelj Sveučilišta u Zagrebu Rezultati SC-ovog natječaja za financiranje studentskih projekata! IZVJEŠTAJ S 3. SJEDNICE STUDENTSKOG ZBORA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU Javni poziv za podnošenje kandidatura za izbor Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu solidarizirala se sa studentima Fakulteta hrvatskih studija Dvostruka zamjenica predsjednika Josipa Smoljo o studentskom predstavništvu te aktivnostima i planovima SZZG-a i HSZ-a 2. sjednica Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu održana 12.12.2019. “Postajanjem fakultetom postajemo posve ravnopravna sastavnica Sveučilišta u Zagrebu” Razgovor s Marijom Barić Đurđević, predsjednicom Studentskog zbora Fakulteta hrvatskih studija SZZG na konferenciji u Europskom parlamentu Studentski centar dijeli velike novce za studentske projekte Javni poziv za prijave za članove studentskih odbora Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu Očitovanje SZZG-a na mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja Izabran novi predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Konačni rezultati Natječaja za stipendije za izvrsnost Studentskog zbora