IZVJEŠTAJ S 3. SJEDNICE STUDENTSKOG ZBORA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU

Dragi studenti Sveučilišta u Zagrebu,

U svojem budućem djelovanju nastojat ćemo vas pravovremeno informirati o najaktualnijim pitanjima, informacijama i svim aktivnostima kojima se članovi Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu s ciljem podizanja studentskog standarda i zaštite studentskih prava.

Na 3. sjednici Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu održanoj 23. siječnja 2020. raspravljali smo o raznim temama i donijeli nekoliko važnih odluka.

Osnovali smo Radnu skupinu za rad na povećanju mogućnosti korištenja i jačanju funkcija studentske SmartX-iskaznice. Ova radna skupina bit će zadužena za ubrzavanje i pojednostavljivanje procesa plaćanja u studentskim restoranima i razvoju ostalih važnih aspekata studentskog života. 

Predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu, Matej Smetiško, predstavio je skupštini financijski izvještaj za 2019. godinu stavljajući naglasak na kontinuirano i transparentno izvještavanje. 

Članovi skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu podržali su inicijativu Studentskog zbora Fakulteta hrvatskih studija. Upoznati s cjelokupnom problematikom vezanom uz status Fakulteta hrvatskih studija izrazili smo apel za hitnim rješavanjem ove situacije. Usuglašeno je i zaključeno da se treba poštovati odluka o transformaciji Hrvatskih studija u fakultet, donesena na 10. prosinca 2019. na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu, a da se proces rješavanja ovog problema mora odviti u najboljem mogućem interesu studenata Fakulteta hrvatskih studija. Studenti svojom stečenom diplomom, bez pritiska javnosti, moraju postati ravnopravni svim studentima ostalih sastavnica Sveučilišta u Zagrebu.

Iskoristili smo priliku i za ponovni podsjetnik svim organizacijama koje su putem Natječaja za studentske programe raspisanog od strane Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu financirale svoje aktivnosti i projekte, da su s ciljem transparentnog trošenja dodijeljenih sredstava dužne podnijeti izvještaj o provedenom projektu. Aktivirana je i otvorena opcija za učitavanje izvještaja za realizirane studentske programe u 2019. Rok za predaju izvještaja je 31. siječnja 2020. u 23:59h, poveznica na aplikaciju: https://apps.unizg.hr/studentski-projekti/, a upute za predaju izvještaja koji je Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu pripremio za vas na poveznici: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2456070744502270&id=471341512975213

S obzirom na istek mandata naše studentske pravobraniteljice u narednom periodu doći će nam vrijeme kada ćemo pokrenuti proces pronalaska novog Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu. Potičemo sve studente idealiste koji osjećaju svoj poziv zaštitnika studentskih prava, a osim toga se razumiju u pravne okvire, da se kandidiraju na tu važnu funkciju. Sve informacije mogu pronaći ovdje.

 

Na sjednici Senata Sveučilišta u Zagrebu održanoj u utorak, 14. siječnja 2020. pod točkom Ostalo studentski predstavnici su iznijeli problematiku vezanu uz sjednicu Fakultetskog vijeća FFZG-a održanu u rujnu 2019. godine u kojoj se donio zaključak koji je direktno utjecao na studente. Naime, dotad je na Filozofskom fakultetu vrijedila odluka da student koji je stekao između 30 i 54 boda plaća razliku do 60 ECTS bodova, a od tad će svaki student plaćati broj nepoloženih bodova što ide na štetu studenata koji su upisali više od 60 ECTS bodova. U odluci je sporna činjenica da je ona izglasana samo 9 dana prije kraja akademske godine na koju se ta odluka retroaktivno primijenila što je razultiralo velikim brojem ispisanih predmeta.

Posljednje, želimo vas potaknuti da sve nedoumice i probleme s kojima se susrećete, a koji su od važnosti za sve studente Sveučilišta u Zagrebu, da nam se ne libite javiti. Uvijek vam stojimo na raspolaganju, a možete nas kontaktirati putem stranica društvenih mreža ili putem email kontakata.  

Zadnje objavljeno

Otvoren je Natječaj za sufinanciranje studentskih programa u 2021.g. Novi Studentski pravobranitelj Sveučilišta u Zagrebu Javni poziv za podnošenje kandidatura za izbor Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu Produžen Natječaj za izradu novog vizualnog identiteta Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu NATJEČAJ za izradu logotipa (vizualnog identiteta) Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Za predsjednika Studentskoga zbora izabran Mihovil Mioković s Ekonomskoga fakulteta Konačni rezultati Natječaja za sufinanciranje studentskih programa za 2020. g. Privremeni rezultati Natječaja Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu za sufinanciranje studentskih programa u 2020. Predsjednik SZZG-a dao ostavku Natječaj ponovno produžen! Produljen rok za prijavu na Natječaj SZZG-a! Objavljen Natječaj za financiranje studentskih programa za 2020. Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu! Izvješće s 4. sjednice Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Tin Kolenko novi Studentski pravobranitelj Sveučilišta u Zagrebu Rezultati SC-ovog natječaja za financiranje studentskih projekata! Javni poziv za podnošenje kandidatura za izbor Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu solidarizirala se sa studentima Fakulteta hrvatskih studija Dvostruka zamjenica predsjednika Josipa Smoljo o studentskom predstavništvu te aktivnostima i planovima SZZG-a i HSZ-a 2. sjednica Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu održana 12.12.2019. “Postajanjem fakultetom postajemo posve ravnopravna sastavnica Sveučilišta u Zagrebu” Razgovor s Marijom Barić Đurđević, predsjednicom Studentskog zbora Fakulteta hrvatskih studija SZZG na konferenciji u Europskom parlamentu Studentski centar dijeli velike novce za studentske projekte Javni poziv za prijave za članove studentskih odbora Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu Očitovanje SZZG-a na mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja Izabran novi predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Konačni rezultati Natječaja za stipendije za izvrsnost Studentskog zbora