2. sjednica Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu održana 12.12.2019.

Izborom kolege Luke Paceka s Akademije likovnih umjetnosti upotpunilo se Predsjedništvo Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu.  Također, osim imenovanja članova vijeća područja Sveučilišta u Zagrebu iz redova studenata i njihovih zamjenika, osnovana je Radna skupina za izradu prijedloga izmjena i dopuna Statuta i Poslovnika o radu Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu te Radna skupina za izradu prijedloga izmjena i dopuna Pravilnika o izborima za Studentski zbor Sveučilišta u Zagrebu i studentske zborove sastavnica Sveučilišta u Zagrebu

Projekt Zdravo sveučilište predstavljen je na sjednici Senata održanoj 16 studenog 2019. na inicijativu skupštinara iskazanoj tijekom 1. sjednice.

Stalna točka dnevnog reda, Pitanje Senatu, potaknula je raspravu o odluci Filozofskog fakulteta o promijeni načina naplate ECTS bodova, donesene na kraju akademske godine (20. rujna 2019). Navedena odluka se retroaktivno primijenila na štetu studenata rezultirajući velikim brojem i ispisanih izbornih predmeta i studenata koji su zatražili mirovanje godine kako ne bi trebali plaćati nepoložene ECTS bodove. Ako već niste pričitajte mišljenje SZZG-a o mirovanju prava i obaveza studenata kao odgovor na dopis od strane Ministarstva znanosti i obrazovanja. 

Rasprava se nastavila pod točkom Ostalo u kojoj su predstavljeni izvještaji o provedbi akcija projekta Zdravo sveučilište te o predstavljanju Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu na Smotri Sveučilišta. Posebno smo ponosni što je akcija Dobrovoljnog darivanja krvi, koja se odvijala 11. prosinca u Stablu znanja u Studentskom centru, srušila sva očekivanja te je sakupljeno 136 darovanih doza krvi.

Također, pod točkom Ostalo, predstavljena su i dosadašnja nastojanja, ciljevi te budući planovi vezani uz projekt Smart iksice. Približena su nastojanja i zalaganja za digitalizacijom sustava u čemu bi prvi korak bio omogućavanje beskontaktnog plaćanja u menzama.

Studentska pravobraniteljica Ana Zrna izvjestila je skupštinu o radu Ureda studentskog pravobranitelja za listopad, studeni i prosinac. Obavljene su pismene i usmene konzultacije oko osamdesetak individualnih slučajeva u kojima su studenti najviše tražili pomoć oko pitanja upisa mirovanja, oko prava na studentski rad i oko prava na studentsku prehranu.

Na incijativu jednoga od skupštinara aktivno se raspravljalo i oko pitanja nelegalnog ostvarivanja prava na smještaj u studentskim domovima. Skupština se jednoglasno složila oko nedopustivosti istoga te se usuglasila oko budućih aktivnosti sprječavanja nelegalnog ostvarivanja prava na smještaj.

Ostale točke dnevnoga reda pročitajte ovdje.

Zadnje objavljeno

Otvoren je Natječaj za sufinanciranje studentskih programa u 2021.g. Novi Studentski pravobranitelj Sveučilišta u Zagrebu Javni poziv za podnošenje kandidatura za izbor Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu Produžen Natječaj za izradu novog vizualnog identiteta Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu NATJEČAJ za izradu logotipa (vizualnog identiteta) Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Za predsjednika Studentskoga zbora izabran Mihovil Mioković s Ekonomskoga fakulteta Konačni rezultati Natječaja za sufinanciranje studentskih programa za 2020. g. Privremeni rezultati Natječaja Studentskoga zbora Sveučilišta u Zagrebu za sufinanciranje studentskih programa u 2020. Predsjednik SZZG-a dao ostavku Natječaj ponovno produžen! Produljen rok za prijavu na Natječaj SZZG-a! Objavljen Natječaj za financiranje studentskih programa za 2020. Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu! Izvješće s 4. sjednice Skupštine Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Tin Kolenko novi Studentski pravobranitelj Sveučilišta u Zagrebu Rezultati SC-ovog natječaja za financiranje studentskih projekata! IZVJEŠTAJ S 3. SJEDNICE STUDENTSKOG ZBORA SVEUČILIŠTA U ZAGREBU Javni poziv za podnošenje kandidatura za izbor Studentskog pravobranitelja Sveučilišta u Zagrebu Skupština Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu solidarizirala se sa studentima Fakulteta hrvatskih studija Dvostruka zamjenica predsjednika Josipa Smoljo o studentskom predstavništvu te aktivnostima i planovima SZZG-a i HSZ-a “Postajanjem fakultetom postajemo posve ravnopravna sastavnica Sveučilišta u Zagrebu” Razgovor s Marijom Barić Đurđević, predsjednicom Studentskog zbora Fakulteta hrvatskih studija SZZG na konferenciji u Europskom parlamentu Studentski centar dijeli velike novce za studentske projekte Javni poziv za prijave za članove studentskih odbora Studentskog centra Sveučilišta u Zagrebu Očitovanje SZZG-a na mišljenje Ministarstva znanosti i obrazovanja Izabran novi predsjednik Studentskog zbora Sveučilišta u Zagrebu Konačni rezultati Natječaja za stipendije za izvrsnost Studentskog zbora